Home           Mail                    Links          Gastenboek   


Langkawi

De afgelopen 2 dagen hier op Langkawi waren super. Donderdag hebben we na een lekker ontbijtbuffet een motorcycle gehuurd. Een mooie brommer, 125 cc, maar met een kenteken en hij kan over de 120km. Dit kost hier bijna niets. Voor zo'n 14 euro heb je voor 24 uur een brommer. Hiermee zijn we het hele eiland overgereden. Goed te doen want het eiland is zo'n 35km lang en 20 km breed, alles ligt op hooguit half uurtje rijden van elkaar. Allereerst naar de Cablecar. Deze ging naar 709m hoog, waar we een schitterend uitzicht hadden over het eiland. Vervolgens naar een waterval, hier kwam alleen niet zoveel water meer vanaf, aangezien het hier al ruim een maand niet meer geregend had. De volgende stop was de krokodillenfarm. Wel leuk, maar zo achter tralies zijn het hele saaie beesten, liggen doodstil en alleen voor wat vis kwamen ze in beweging.

Na de lunch bereikten we het noordoosten van het eiland. Van hieruit vertrekken veel excursies naar de mangrove. Wij hebben een korte boottocht van een uur gedaan. Gelukkig in een met zeil onverdekte motorboot, want het is hier erg warm en ondertussen begonnen onze armen en benen al wat rood te kleuren van het rijden op de brommer. Onderweg liet de 'schipper' wat van de mangrove zien. Op het moment dat hij een vrucht uit de boom wilde plukken om aan ons te laten zien, schrok hij zich de tering, er lag een krokodil onder de boom. Wij dachten hij speelt een spelletje met ons, maar het bleek echt. Het was de afgelopen 3 jaar niet meer voorgekomen, dat bleek wel toen hij direct zijn vrienden belden en die ook meteen kwamen kijken. Al met al een boeiend tochtje. Vandaar uit zijn we doorgereden naar het hoofdstadje Kuah, voor een pitstop en een verfrissend ijsje. Via een mooie kustweg zijn we naar het populairste strand van het eiland gereden om hier ons oorspronkelijke hotel en de zonsondergang te bekijken. Trouwens, met het hotel hebben we het niet slecht getroffen. Op dit strand duidelijk meer activiteit, waaronder paragliding. Dit heb ik altijd al willen doen.... en heb het dan ook gedaan!!! Erg gaaf. Vanaf het strand trok een speedboot me de lucht in en heb ik zo'n 10 min. in de lucht gehangen en daarna weer heel rustig op het strand geland. Ondertussen werd het al donker en zijn we terug gereden naar ons hotel. Na een lekkere douche zijn we naar een van de drie restaurants op het resort gegaan; captains grill, helaas was er buiten geen plek en zijn we binnen gaan zitten. We zaten net en toen moesten de mensen van buiten naar binnen vluchten; het begon te hozen!

Vandaag, vrijdag, hebben we het lekker rustig aangedaan. Na het ontbijt nog even een uurtje op de brommer rondgereden en toen naar de spa een afspraak gemaakt voor een lekkere Balinese massage 's middags. Vervolgens een duik genomen in het zwembad en op het terras gelunched. De massage was erg lekker, van top tot teen hebben ze gemasseerd en dat ging af en toe niet zachtjes. Om 4 uur werden we netjes opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Beide vluchten hebben wat vertraging opgelopen, vandaar dat we nu even tijd hebben om te internetten op het vliegveld van Kuala Lumpur bij de Burger King! Het vervolg lezen jullie als we in Australië zitten.

Australie 2005